Dva dječaka povrijeđena

Šta je aktuelno na selu, u gradu i široj okolini?

Dva dječaka povrijeđena

Postby ddjelmo » 29 Sep 2014, 21:41

Dva dječaka, pješaka, povrijeđeni su u saobraćajnom udesu koji se dogodio danas oko podneva na magistralnom putu Bijeljina – Zvornik na izlazu iz Bijeljine u mjestu Pučile.

Image

Dječaci, uzrasta oko 8 godina, vraćali su se kući iz škole kada ih je udario automobil marke “Ford”. Još nisu utvrđene okolnosti pod kojima se udes dogodio. Oba dječaka zbrinuti su u bijeljinskoj bolnici - jedan sa lakšim, drugi sa teškim tjelesnim povredama.

Za sada nisu životno ugroženi.U bijeljinsku bolnicu “Sveti vračevi” dječake je urgentno dovezla ekipa Hitne medicinske pomoći DZ Bijeljina. Kako nam je potvrđeno na Hiruškom odjeljenju bijeljinske bolnice, dječaci su dovezeni sa teškim tjelesnim povredama.

“Jedno dijete zadobilo je teže tjelesne povrede, a drugo lakše. Mi smo hitno zbrinuli djecu. Uradili smo svu potrebnu dijagnostiku, počev od snimka glave, ultrazvuka, hitne stabilizacije, tako da su za sada dječaci dobro”, ističe dječji hirurg u Opštoj bolnici “Sveti vračevi” dr Mikajlo Lazić.

Oba dječaka su zadržani na daljem liječenju, dodaje doktor Lazić, uz napomenu da će dječak sa težim tjelesnim povredama, duži vremenski period ostati u bolnici.

U trenutku nesreće Bosiljka Subotić nije bila na licu mjesta, ali se žali na nesavjesne vozače koji kaže jure ovim putem.

“Baš brzo voze. Ja sam stajala jedne prilike tu zamalo me nije pokupilo. Veliki je ovo pravac, a vozači su baš bezobzirni. Tu, u samo ovih nekoliko kuća ima bar desetak djece školskog uzrasta, moraju imati više obzira”, priča Bosiljka Subotić, koja živi u neposrednoj blizini magistralnog puta Bijeljina – Zvornik.

Dječaci, uzrasta oko 8 godina, vraćali su se kući iz škole kada ih je udario automobil marke “Ford” . Pokušavši da izbjegne nesreću većih razmjera, vozač automobila skrenuo je u desnu stranu udarivši u drvo, pa je spriječena nesreća većih razmjera.

Tačne okolnosti pod kojima se dogodila nesreća još se utvrđuju, kao i sam uzrok.

BN TV

http://youtu.be/jmba5Vi_IGw
ddjelmo
Site Admin
 
Posts: 88
Joined: 28 Apr 2014, 17:31

Return to Novosti i dešavanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron